Terrortiltalt i Paris-rettssaken: - Jeg forårsaket ikke så mye som en skramme

Salah Abdeslam. Foto: NTB.
Salah Abdeslam. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Salah Abdeslam (32) er eneste gjenlevende av gjerningspersonene som utførte terrorangrepene i Paris 2015. Onsdag forklarte han seg i retten.

– Jeg drepte ikke noen, jeg skadet ikke noen. Jeg forårsaket ikke så mye som en skramme, sa 32-åringen da han onsdag ble utspurt i retten.

Fransk påtalemyndighet mener at Abdeslam selv hadde på seg et bombebelte som han ikke klarte å detonere den fatale kvelden i Paris 13. november i 2015. Han skal i tillegg ha hjulpet til med å organisere det koordinerte terrorangrepet, blant annet ved å skaffe biler og hotellrom.

Den omfattende rettssaken har pågått siden i høst. Rettssaken er ventet å pågå i hele ni måneder og er den største i moderne fransk historie.

Til sammen 20 personer er tiltalt i saken, mens seks andre stilles for retten in absentia. Abdeslam antas å være den eneste overlevende fra gruppen som sto bak de koordinerte angrepene.

130 personer ble drept i terrorangrepene i Paris, flesteparten av dem på en konsert med rockebandet Eagles of Death Metal i konsertlokalet Bataclan i sentrum av byen. Midt blant de 1.500 publikummerne åpnet terroristene plutselig ild midt i konserten, og to av mennene utløste etter hvert selvmordsbomber.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer