Sri Lanka-terroren

Terrorofre bisatt i Danmark

Den danske kronprinsfamilien og statsministeren var til stede da de tre danske barna som ble drept i terroren på Sri Lanka, ble stedt til hvile i Aarhus.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Klesmilliardæren Anders Holch Povlsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn da hotellet de ferierte på, ble angrepet sammen med flere andre hoteller og kirker første påskedag.

Den private bisettelsen foregikk i Aarhus domkirke med statsminister Lars Løkke Rasmussen og to andre ministre til stede. Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire barn var der som venner av Holch Povlsen-familien.

Kistene med Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15) ble båret ut av kirken etter bisettelsen lørdag ettermiddag. Kistene hadde bilder av barna og var dekorert med blomster, og til en av dem var det festet fargerike ballonger.

Etter flere minutters stillhet utenfor kirken klippet de drepte barnas ti år gamle søster snoren til ballongene, som steg opp i den blå himmelen. Deretter sang domkirkekoret salmen «Det dufter lysegrønt av græs», mens bårebilene kjørte av sted til jordpåkastelse for den nærmeste familien.

Over 250 mennesker ble drept og nesten 500 såret da tre luksushoteller og tre kirker ble angrepet av selvmordsbombere på Sri Lanka 21. april. Blant de drepte var rundt 50 barn og 40 utlendinger. Lokale islamister som har sverget troskap til IS, antas å stå bak.

46 år gamle Anders Holch Povlsen regnes som Danmarks rikeste mann. Han eier den internasjonale klesgiganten Bestseller og har store aksjeandeler i nettbutikkene Asos og Zalando.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer