Terrordømt slipper dødsstraff for New York-angrep

Sayfullo Saipov, som er kjent skyldig i drap på åtte mennesker i New York i 2017, unngår dødsstraff og dømmes i stedet til livsvarig fengsel.

Sayfullo Saipov lytter til juryens dom i en føderal domstol i New York mandag. Illustrasjon: Elizabeth Williams via AP / NTB
Sayfullo Saipov lytter til juryens dom i en føderal domstol i New York mandag. Illustrasjon: Elizabeth Williams via AP / NTB Vis mer
Publisert

Saipov ble i januar år kjent skyldig i drap og terrorhandlinger etter at han 31. oktober 2017 kjørte en varebil inn i et sykkelfelt i New York. Åtte mennesker mistet livet.

Saken mot Saipov har foregått i en føderal domstol, og aktoratet hadde lagt ned påstand om dødsstraff. Men juryen klarte ikke å komme fram til en enstemmig avgjørelse mandag. Dermed ble Saipov, som i dag er 35 år gammel, i stedet dømt til livstids fengsel uten mulighet for prøveløslatelse.

Saipov, som er fra Usbekistan, har forklart i avhør at han handlet på vegne av ekstremistgruppa IS.

Ifølge aktoratet hadde han planlagt terrorangrepet et år, og han valgte halloween til å drepe flest mulig mennesker. I tillegg til de åtte personene som døde, ble tolv skadd i angrepet, som var det dødeligste i New York siden 11. september 2001.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer