Terrorangrepet i Indonesia: Dette vet vi

Terrorangrepet i Indonesia: Dette vet vi

Flere drept i Indonesias hovedstad Jakarta. IS hevder de står bak.

(upublisert) Opprettet 1. En rekke eksplosjoner
  Torsdag morgen i fem-tiden kom de første meldingene om en eksplosjon i Indonesias hovedstad Jakarta. Gjerningsmenn begynte også å skyte på en kafé. Ifølge VG meldte nyhetsbyrået AP like før klokken 07.00 norsk tid om nok en eksplosjon.

  Indonesias president kaller angrepene for terrorhandlinger, og det pågår nå en storstilt jakt etter flere gjerningsmenn, skriver NRK.


 2. Meldinger om nye eksplosjoner skal ha vært falske


  Lokalt politi meldte tidligere på dagen at situasjonen var over, skrev TV 2 i 09.30-tiden. Sikkerhetsvaktene skulle da ha kontroll i sentrum av Jakarta.

  Klokken 15.22 skriver NRK at det ifølge en lokal TV-stasjon skal ha vært nye eksplosjoner i byen. Men kort tid etter blir det klart at det skal ha vært et bildekk som eksploderte i sentrum av Jakarta, ifølge Kompas TV.


 3. Her skjedde eksplosjonene


  NRK.no skriver at angrepene fremstår som målrettet og nøye planlagt. Ifølge Reuters fant én av eksplosjonene sted like utenfor kjøpesenteret Sarinah mall i Jakarta sentrum.

  En annen eksplosjon skal ha skjedd ved en Starbucks-kafé i høyblokka Skyline.

  Ifølge Dagbladet skal også en politistasjon ved et kjøpesenter i nærheten av presidentpalasset og en FN-bygning være angrepet.

  - Jeg hørte en kraftig eksplosjon, det føltes som et jordskjelv. Vi flyktet alle ned i kjelleren, sier Ruli Koestaman, som var i nærheten av Starbucks-kafeen da terroristene slo til i 10.30-tida, til nyhetsbyrået AFP.


 4. IS har tatt på seg skylden


  Både Indonesias president og politiet i landet sier at dette var en terroraksjon, skriver Aftenposten.

  Istamsk stat (IS) hevder å stå bak angrepene i Jakarta, skriver NRK.

  Ifølge talsmenn fra politiet er det kommet inn trusler knyttet til Den islamske staten (IS). Politiet har også mistenkt at IS står bak.


 5. Mellom 7 og 17 drepte


  (FOTO: NTB scanpix)

  Tall i lokale og internasjonale medier varierer fra 7 til 17 døde totalt, skriver Aftenposten.
  En polititalsmann har uttalt at fem angripere er døde, i tillegg til to andre personer. Fire angripere skal også være pågrepet, og det skal ikke lenger være noen på frifot.

  Ifølge NRK er det fortsatt uklart hvor mange som er skadd.


 6. Ber nordmenn holde seg inne


  Utenriksdepartementet ber nordmenn i Jakarta holde seg hjemme eller på kontoret, og ikke oppsøke offentlige steder.


  Alle norske borgere i Indonesia, uansett om du skulle være i Jakarta eller noe annet sted i landet, bes kontakte sine pårørende, skriver den norske ambassaden.

  Til TV 2 uttaler Norges ambassadør til Indonesia, Stig Traavik, at de ikke har fått noen meldinger om at nordmenn er rammet av angrepene.
 7. Politiet i Jakarta: Situasjonen er over


  (FOTO: NTB scanpix)

  Lokalt politi melder at situasjonen er over, skriver TV 2 i 09.30-tiden. Sikkerhetsvakter skal ha kontroll i sentrum av Jakarta.Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer