Kirkebrann

Tente på kirker i sinne over at ingen ble straffet for koranbrenning

En 28 år gammel mann erkjente straffskyld og sa han hadde tent på Dombås kirke og Sel kirke i sinne over at ingen var blitt straffeforfulgt for koranbrenning.

Dombås  20200220. 
Innsiden av Dombås kirke etter brannen natt til torsdag.
Foto: Simen Rudiløkken / NTB scanpix
Dombås 20200220. Innsiden av Dombås kirke etter brannen natt til torsdag. Foto: Simen Rudiløkken / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dombås kirke ble påført skader for 20 millioner kroner da den ble antent natt til 20. februar i år. En drøy måned senere ble Sel kirke forsøkt påtent, men brannen ble oppdaget av en vekter og ble slokket før bygningen ble påført vesentlige skader. En mann ble kort etter pågrepet og sitter nå tiltalt for grovt skadeverk.

Da rettssaken startet i Nord-Gudbrandsdal tingrett onsdag, erklærte 28-åringen seg skyldig etter tiltalen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. Mannen er somalisk, men har opphold i Norge og har bodd på Dombås siden 2015.

Reagerte på koranbrenning

I retten forklarte mannen at han hadde tent på kirkene etter at han i oktober i fjor hadde sett på TV at ingen ble pågrepet etter at et eksemplar av koranen ble brent under en demonstrasjon i Kristiansand. En irakisk mann som reagerte på koronabrenningen, ble derimot pågrepet.

– Jeg ble veldig, veldig sint over at noen kunne tenne på koranen uten å bli straffet for det. Koranen betyr veldig mye for oss, sa tiltalte under sin forklaring ifølge GD.

Han la til at han respekterer andres religion og at han reagerer når noen tråkker på hans, skriver NRK. Han fulgte saken, men da ingen ble rettslig forfulgt etter brannen, bestemte han seg i desember for å tenne på Dombås kirke og kirken ved Selsverket ved Otta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer