Novak Djokovic:

Tennisstjerne tar saken til retten etter trussel om utkastelse

Tennisstjernen Novak Djokovic vil tidligst mandag få svar på om han får bli i Australia og spille Australian Open, melder nyhetsbyrået Reuters.

Novak Djokovic trues med utkastelse fra Australia fordi han ikke er vaksinert. Foto: NTB scanpix / AFP
Novak Djokovic trues med utkastelse fra Australia fordi han ikke er vaksinert. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tennisstjernen Novak Djokovic vil tidligst mandag få svar på om han får bli i Australia og spille Australian Open, melder nyhetsbyrået Reuters.

Den serbiske verdenseneren i tennis ble onsdag stoppet på flyplassen i Melbourne grunnet et ugyldig visum.

Det førte til massiv kritikk da Djokovic meldte at han hadde fått unntak fra vaksinekravet for å delta i Australian Open. Da han landet i Melbourne, viste det seg at teamet hans hadde søkt et visum som ikke er i en kategori der man kan få medisinsk fritak fra å være vaksinert mot coronaviruset.

Dermed ble 34-åringen holdt igjen på flyplassen, og senere ble det klart at han måtte forlate landet uten deltakelse i den prestisjetunge turneringen.

Det førte til at Djokovic og hans advokater klaget saken inn til australske myndigheter. En dommer behandlet saken torsdag morgen.

Der ble det klart at en avgjørelse vil komme tidligst mandag, ifølge Reuters.

Ifølge ABC News skal Djokovic ha sendt klage til både det australske tennisforbundet og helsemyndighetene i delstaten Victoria.

Australian Open starter 17. januar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer