Tennisspiller straffet for bombekommentar på banen

Tennisspilleren Fabio Fognini må betale 26.000 kroner for en utbrudd i Wimbledon-turneringen. – Jeg håper at en bombe vil eksplodere på banen, skal han ha sagt.

Fabio Fognini tapte 4-6, 6-7 (12-14), 3-6 mot amerikanske Tennys Sandgren i tredje runde av Wimbledon lørdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
Fabio Fognini tapte 4-6, 6-7 (12-14), 3-6 mot amerikanske Tennys Sandgren i tredje runde av Wimbledon lørdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det melder turneringsarrangør All England Club. Fognini får forelegget for «uprofesjonell opptreden».

Italienerens utbrudd kom i tapet mot amerikanske Tennys Sandgren i tredje runde av turneringen lørdag. Fognini var angivelig utilfreds med å spille på en av de mindre banene i turneringen.

I etterkant av utbruddet på italiensk beklaget han seg.

– Noe skjedde på banen. Hvis noen føler seg støtt, beklager jeg. Ikke noe problem. Mesteparten av tiden du er på banen, er du frustrert, sa 32-åringen.

Fognini risikerer også utelukkelse fra to Grand Slam-turneringer for tidligere oppførsel. I US Open i 2017 måtte han betale cirka 830.000 kroner for tilrop mot en kvinnelig dommer.

Italieneren er derimot ikke den eneste som er ilagt straff. Serena Williams må betale cirka 86.000 kroner for å ødelagt deler av en bane med sin racket på trening i forkant av turneringen.

I tillegg er australske Kyrgios ilagt 70.000 kroner i forelegg for uprofesjonell opptreden i både første og andre runde av turneringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer