Tennisbragd av Casper Ruud – slo verdensfemmer Tsitsipas i Madrid Masters

Norges tennisstjerne Casper Ruud tok karrierens hittil kanskje største seier da han slo verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i strake sett i Madrid Masters torsdag.

Casper Ruud sto for en tennisbragd da han slo Stefanos Tsitsipas i Madrid Masters. Foto: Paul White / AP / NTB
Casper Ruud sto for en tennisbragd da han slo Stefanos Tsitsipas i Madrid Masters. Foto: Paul White / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ruud er selv nummer 22 i verden. Torsdag kveld viste han at han for øyeblikket er på nivå med de aller, aller beste. Ruud hentet hjem det første settet etter en jevn batalje på grusen i Madrid med 7-6 (7-4). Deretter brøt han grekeren, holdt sine egne server og vant 6-4.

I kvartfinalen fredag venter 23 år gamle Alexander Bublik fra Kasakhstan. Han er nummer 44 på verdensrankingen. Med andre ord er Snarøya-gutten favoritt til å nå semifinale i turneringen som ligger på nivået like under de fire Grand Slam-turneringene.

Uansett utfall fredag venter også et rankinghopp for Ruud når ATP-lista blir oppdatert mandag.

Jevnt

Den jevnspilte kampen åpnet med at begge holdt servene sine i første sett. Ruud hadde færre problemer enn Tsitsipas i egne servegame i begynnelsen, men Tsitsipas tok etter hvert mer og mer kontroll i egne game. På 6-5 til Ruud var nordmannen to poeng unna å bryte, men Tsitsipas sikret seg tiebreak.

I tiebreaket fortsatte de i samme spor fram til Ruud brøt til 4-3. Deretter holdt han egen serve og økte til 6-3. På den andre av de tre settballene gikk det veien for Ruud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer