Tennessee forbyr lærere å snakke om rase og rasisme

Tennessee er den siste staten i USA som forbyr lærere å snakke om visse aspekter av rase og rasisme. Slike forbud er innført i mange republikansk-styrte stater.

Publisert

Den republikanske guvernøren Bill Lee undertegnet mandag loven etter en heftig debatt i den folkevalgte forsamlingen.

Lee støtter loven og sier at elevene bør lære om hvor eksepsjonelt USA er som land, ikke om saker som skiller folk eller setter folk opp mot hverandre.

Blant annet kan ikke lærerne fortelle elevene at «noe individ gjennom sin rase eller sitt kjønn er privilegert, rasistisk, sexistisk eller undertrykkende».

Brudd på loven kan straffes ved at skolen fratas finansiering.

Mens de fleste hvite republikanerne støttet lovframlegget, advarte svarte demokrater mot at loven vil gjøre lærere redd for å ta opp temaer om rase og rasisme som har bidratt til USAs historie.

16 republikansk-styrte amerikanske delstater, inkludert Tennessee, har innført lignende lover.

Tennessees republikanere har også vedtatt lover som gir foreldre anledning til å ta barna ut av undervisning om kjønnsidentitet og seksualundervisning, inkludert opplysning om prevensjon innenfor familien.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer