Tengs-siktedes forsvarer tror politiet har drevet med skjult etterforskning

Forsvareren til den drapssiktede mannen i Birgitte Tengs-saken, tror at politiet har drevet med skjult etterforskning av hans klient i flere år.

Stavanger 20210909. Advokat Stian Kristensen representerer mannen som er siktet i Birgitte Tengs saken.Foto: Carina Johansen / NTB
Stavanger 20210909. Advokat Stian Kristensen representerer mannen som er siktet i Birgitte Tengs saken.Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi jobber ut fra en hypotese om at det er brukt skjult etterforskning mot vår klient. Mer ønsker jeg ikke å si om dette på nåværende tidspunkt, sier advokat Stian Kristensen til Stavanger Aftenblad.

Sammen med advokat Stian Bråstein er han den siktede 50-åringens forsvarer.

I skjult etterforskning kan politiet bruke metoder som kommunikasjonskontroll, hemmelig ransaking, romavlytting, dataavlesing, utsatt underretning, teknisk sporing, spaning, informantbehandling og infiltrasjon.

Det betyr at mannen kan ha hatt status som siktet og blitt etterforsket uten at han selv var klar over det. For at politiet skal kunne gjennomføre slik etterforskning må en siktelse foreligge, selv om den altså ikke er offentlig.

– Jeg vil ikke si noe om en eventuell tidligere siktelse i saken. Vi vil ikke si noe om verken etterforskningsskritt eller metodebruk i saken før pågripelsen, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til avisen.

Den drapssiktede mannen ble fredag 3. september varetektsfengslet i fire uker i Sør-Rogaland tingrett. Han anket avgjørelsen til lagmannsretten, men anken ble forkastet

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer