Tengs-siktede fengsles i fire nye uker: – Undersøkelsene har ikke svekket mistanken

Den 50 år gamle mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, varetektsfengsles i fire nye uker. Mannen anker fengslingen.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma fikk medhold i begjæringen om fortsatt varetektsfengsling av mannen som er siktet for Tengs-drapet. Foto: Carina Johansen/NTB
Politiadvokat Fredrik Martin Soma fikk medhold i begjæringen om fortsatt varetektsfengsling av mannen som er siktet for Tengs-drapet. Foto: Carina Johansen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 50 år gamle mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, varetektsfengsles i fire nye uker. Mannen anker fengslingen.

Sør-Rogaland tingrett ga torsdag politiet medhold i begjæringen om varetektsfengsling i fire nye uker av mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Mannen blir underlagt brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, som varer fram til 29. oktober.

– Tingretten er enig med politiet i at det ved en eventuell løslatelse av siktede vil foreligge reelle og konkrete muligheter for at han vil forspille bevis, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Fengslingen ble avgjort ved kontorforretning.

– Ikke svekket mistanke

Mannen ble pågrepet 1. september etter at resultater fra nye DNA-analyser gjorde at politiet tok ut siktelse mot ham. 3. september ble mannen fengslet i fire uker. Siden da har politiet foretatt nye undersøkelser og avhør på bakgrunn av resultatene fra DNA-analysene. Siktede var selv inne til avhør tirsdag denne uken.

– Undersøkelsene har etter rettens oppfatning ikke svekket mistanken mot siktede, skriver tingretten i kjennelsen.

Videre står det at det gjenstår en rekke etterforskningsskritt som er sårbare for påvirkning fra en eventuell gjerningsperson, blant annet vitneavhør og sikring og gjennomgang av elektroniske enheter og materiale.

Anker til lagmannsretten

Siktede begjærte seg løslatt. Han nekter for å ha noe med drapet på Birgitte Tengs å gjøre.

Mannens forsvarer, advokat Stian Kristensen, sier til VG at de vil anke fengslingen til lagmannsretten.

– Han er skuffet over avgjørelsen og vil be lagmannsretten se på den, sier forsvarer Stian Kristensen til VG.

Han mener det virker som om tingretten ikke har sett på anførslene forsvaret har kommet med.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer