Tengs-etterforskningen: Politiet ferdig med avhør av siktede i denne omgang

Politiet opplyser at de i denne omgang er ferdige med avhørene av mannen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

Politiadvokat i Sørvest politidistrikt, Fredrik Martin Soma, forteller at politiet er ferdig med avhørene av mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i denne omgang. Foto: Carina Johansen / NTB
Politiadvokat i Sørvest politidistrikt, Fredrik Martin Soma, forteller at politiet er ferdig med avhørene av mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i denne omgang. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

– Status i etterforskningen nå er at vi er ferdig med avhørene av siktede i denne omgang. Han ble sist avhørt fredag i forrige uke, og vi har gjort oss ferdig med de temaene og spørsmålene vi ville gå gjennom i denne omgangen, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til NTB.

Han sier at nye avhør 51-åringen kan bli aktuelt på et senere tidspunkt, men at det ikke er noen konkrete tidspunkt på planen.

På spørsmål om hvilke tema og spørsmål politiet har gått inn på i avhør med siktede, forteller Soma at han ikke kan gå inn på noe konkret, men at det dreier seg om spørsmål knyttet til begge drapssakene.

– Vi jobber nå videre med ulike etterforskningsskritt, som avhør av vitner og DNA-bevisene, i tillegg til at det gjøres ytterligere DNA-undersøkelser i saken, sier Soma.

Han kan ikke si noe om hvor lang tid den videre etterforskningen kommer til å ta.

– Vi gjør kompliserte undersøkelser og det er komplisert arbeid. Vi har ikke satt noen dato for når dette skal være ferdig, og det er flere etterforskningsskritt som gjenstår. Vi forholder oss til at vi har fått innvilget varetekt for siktede i fire nye uker, og det er viktig at vi for gjort etterforskningsskritt der det foreligger bevisforspillelsesfare.

– Vi jobber videre så lenge det er nødvendig, avslutter Soma.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer