Tengs-avgjørelsen kommer på mandag, bekrefter siktedes forsvarer til NTB

Mandag blir det klart om påtalemyndigheten tar ut tiltale mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

Minnesteinen på stedet der Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i mai 1995. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Minnesteinen på stedet der Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i mai 1995. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter siktedes forsvarer, advokat Stian Kristensen, overfor NTB torsdag ettermiddag. Han representerer 52-åringen som siden i fjor høst har vært siktet for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy våren 1995.

Jenta ble funnet drept og ille tilredt langs en vei, ikke langt fra hjemme sitt på Karmøy på Vestlandet for over 27 år siden.

Inntil Kripos' gjenåpnet etterforskningen for seks år siden, var den gamle drapsgåten uløst. Etterforskningen hadde til da ikke gitt tilstrekkelig grunnlag for å peke ut en gjerningsperson.

Nekter skyld

Politiet mener nå å kunne knytte siktede til drapshandlingen gjennom DNA-funn, avdekket gjennom nye analyser av de gamle prøvene.

– Min klient nekter straffskyld, understreker Kristensen overfor NTB. Han vil ikke gi ytterligere kommentarer, siden utfallet av Riksadvokatens behandling så langt ikke er kjent.

Det var 1. september i fjor at den nå 52 år gamle mannen fra Haugalandet i Rogaland ble pågrepet, siktet for drapet. Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet.

Han benekter enhver befatning med drapshandlingen for 27 år siden.

Nye DNA-analyser

Politiet har funnet DNA på strømpebuksen til Birgitte Tengs som de mener knytter 52-åringen til drapet. Sør-Rogaland tingrett har tidligere skrevet i en fengslingskjennelse at funnet samsvarer med den mannlige kjønnsmarkøren fra den siktede.

Saken er foreløpig berammet til å starte enten 31. oktober eller 14. november i Haugaland og Sunnhordland tingrett i Haugesund tinghus.

Mannen er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen, men her skal bevisbildet være betydelig svakere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer