Tenåringsgutter voldtatt og mishandlet på kirkegård i Stockholm

To tenåringsgutter ble funnet på en kirkegård i Stockholm søndag morgen, etter å ha blitt bortført, voldtatt og mishandlet natta før. To menn er pågrepet.

Publisert

De to guttene i 15-17-årsalderen ble i 9-tiden søndag morgen funnet skadd og avkledde av forbipasserende på kirkegården i Solna kommune utenfor Stockholm sentrum.

– De ble fratatt klærne sine og utsatt for vold. Det synes å ha pågått under store deler av natta, fra midnatt til omkring klokka åtte på morgenen, sier etterforskningsleder og statsadvokat Anders Tordai til nyhetsbyrået TT.

Nekter straffskyld

To unge menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, grov mishandling og voldtekt. Begge nekter straffskyld, ifølge forsvarerne.

– Han nekter for å ha gjort noe ulovlig, sier Aziman, som forsvarer mannen som fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Den andre siktede mannen framstilles for varetektsfengsling onsdag.

– Min klient nekter for å ha gjort noe ulovlig. Det er det eneste jeg kan si på grunn av restriksjoner, sier mannens forsvarer, Gabriella Alnemark, i en epost til nyhetsbyrået TT.

Utpekt av fornærmede

Guttene ble ført til sykehus, men var bevisste og kunne beskrive kidnapperne til politiet. Også et vitne pekte ut to personer som løp fra kirkegården da politiet kom. De mistenkte ble pågrepet kort tid etterpå.

Begge er tidligere dømt for lovbrudd. Den ene ble så sent som i juli i år dømt til ett og et halvt års fengsel for mordbrann. Den andre ble dømt til ungdomsstraff for tyveriforsøk i fjor.

Hvordan guttene havnet på kirkegården lørdag kveld, eller om de kjenner de to mennene som er siktet i saken, vil etterforskningsleder Tordai ikke gå inn på. Etterforskningen skal undersøke telefoner og gjenstander som skal ha blitt brukt som våpen i løpet av natta.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer