Tenåringsgutt og en liten jente funnet i live i ruinene i Tyrkia

I Tyrkia har redningsmannskaper funnet en gutt i tenårene og en fire år gammel jente i live i ruinene over en uke etter jordskjelvkatastrofen.

En man går oppå noen av restene etter bygninger som har kollapset i Hatay. Mandag ble en 13 år gammel gutt hentet ut av ruinene i live, 182 timer etter at jordskjelvkatastrofen rammet for en uke siden. Foto: Hussein Malla / AP / NTB
En man går oppå noen av restene etter bygninger som har kollapset i Hatay. Mandag ble en 13 år gammel gutt hentet ut av ruinene i live, 182 timer etter at jordskjelvkatastrofen rammet for en uke siden. Foto: Hussein Malla / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge transportminister Adil Karaismailoglu ble jenta, fire år gamle Miray, funnet i ruinene av en boligblokk i byen Adiyaman. Da var det gått 178 timer siden flere kraftige jordskjelv la titusenvis av bygninger i grus i grenseområdet mellom Tyrkia og Syria.

Ifølge CNN Türk skulle redningsmannskapene også forsøke å hente ut en eldre søster fra ruinene.

Fire timer senere ble en 13 år gammel gutt hentet ut av ruinene i live. Han lå under restene av en bygning som kollapset i provinsen Hatay. Han holdt redningsarbeiderens hånd da han ble lagt på båren, fikk et tepper rundt seg og båret inn i en ambulanse.

Håpet om å finne flere overlevende svinner raskt etter de kraftige jordskjelvene for en uke siden. Mandag formiddag var rundt 36.000 mennesker bekreftet omkommet, 31.643 i Tyrkia. Mange ruiner er ennå ikke gjennomsøkt og det ventes at tallet på døde vil stige.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer