Tenåringer dømt til livstid i fengsel for drapet på transjente: - Sadistisk

To britiske 16-åringer er dømt til livstid i fengsel for knivdrapet på den 16 år gamle transjenta Brianna Ghey utenfor Liverpool i England i februar.

16-årige Brianna Ghey ble drept utenfor Liverpool i 2023. Nå er to tenåringer dømt. Foto: NTB / AP
16-årige Brianna Ghey ble drept utenfor Liverpool i 2023. Nå er to tenåringer dømt. Foto: NTB / AP Vis mer
Publisert

Ghey, som ble født som gutt, men levde som jente, ble knivstukket 28 ganger i hode, nakke, rygg og bryst i byen Warrington av de dømte, som begge bare var 15 år gamle da drapet skjedde. De to ble kjent skyldige i drap i desember, mens straffeutmålingen kom fredag.

Dommeren kalte drapet et «vanvittig og voldsomt» angrep, og mener at tenåringene var delvis motivert av Gheys transidentitet.

– Dere deltok begge i et brutalt og planlagt drap som var sadistisk av natur, sa dommer Amanda Yip da hun avsa dommen.

En av de dømte må tilbringe minst 22 år i fengsel før løslatelse kan vurderes, mens den andre må være fengslet i minst 20 år.

– Hvis dere fortsetter å utgjøre en fare, vil dere måtte sone mye lenger enn minimumstiden og kanskje aldri bli løslatt, advarte Yip.

De to drapsdømte skal ha diskutert drapet i flere dager – og hatt en liste over jevnaldrende fra Warrington de ønsket å drepe. Jenta skal ha vært «besatt» av seriemordere og søkt informasjon om drap og tortur på det mørke nettet

(©NTB)

Mer om