Skoleskyting i USA

Tenåring som ble drept i skoleskyting i Denver, utropt til helt

Kendrick Castillo (18) var den eneste som ble drept under skoleskytingen i Denver. Klassekamerater sier han ofret livet for å beskytte de andre elevene.

Brendan Bialy (bildet) var en av tre elever som kastet seg over den ene angriperen. Kameraten hans Kendrick Castillo var først ute og ble drept. På en pressekonferanse onsdag fortalte Bialy om kameratens heltemodige innsats. Foto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix
Brendan Bialy (bildet) var en av tre elever som kastet seg over den ene angriperen. Kameraten hans Kendrick Castillo var først ute og ble drept. På en pressekonferanse onsdag fortalte Bialy om kameratens heltemodige innsats. Foto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

To mistenkte gjerningspersoner er pågrepet for tirsdagens angrep, en 18 år gammel mann og ei 16 år gammel jente. Begge var elever ved STEM School Highlands Ranch, der skytingen skjedde.

Politiet har opplyst at det var flere personers heltemodige innsats som førte til at skoleskytingen ikke krevde flere ofre.

Castillo reagerte momentant da den ene angriperen entret klasserommet. Han greide å presse vedkommende opp mot veggen før han ble skutt. To andre elever kastet seg også over skytteren, og den ene greide å ta våpenet. En av de to elevene ble skutt to ganger og er blant de åtte som ble såret i angrepet.

Den andre mistenkte skytteren ble pågrepet av en væpnet sikkerhetsvakt som løp mot området der skytingen skjedde, og overmannet vedkommende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer