Tenåring reddet ut av ruinene etter 94 timer: - Måtte drikke egen urin

En tenåring ble natt til fredag hentet i live ut av ruinene i tyrkiske Gaziantep. Samtidig blir stadig flere jordskjelvofre funnet døde i Tyrkia og Syria.

Adnan Muhammed Korkut, omringet av sin mor og redningsmannskaper etter at han ble reddet ut av ruinene i Gaziantep natt til fredag. Foto: IHA via AP / NTB
Adnan Muhammed Korkut, omringet av sin mor og redningsmannskaper etter at han ble reddet ut av ruinene i Gaziantep natt til fredag. Foto: IHA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Fire dager etter at katastrofen rammet grenseregionen mellom Tyrkia og Syria, er nesten 22.000 mennesker funnet døde.

Letingen fortsetter i ruinene av tusenvis av sammenraste bygninger, og sjansene krymper raskt for å finne flere overlevende.

I flere jordskjelvrammede byer ligger lik pakket i tepper, gulvmatter og presenninger i gatene fordi kapasiteten er sprengt ved likhusene og gravlundene.

Men før morgengry i Gaziantep i Tyrkia ble en levende gutt hentet ut av ruinene. Redningsmannskaper berget Adnan Muhammed Korkut fra en kjeller der han hadde vært fanget siden jordskjelvet med styrke 7,8 inntraff mandag.

Venner og slektninger klappet i hendene, gråt gledestårer og ropte «Adnan, Adnan» mens 17-åringen ble løftet ut og lagt på en båre.

– Gudskjelov at dere kom, sa den smilende 17-åringen, som omfavnet moren og andre som bøyde seg ned for å kysse og klemme ham mens han ble båret inn i en ambulanse.

Korkut var fanget, men ikke fastklemt i 94 timer i bygningsmassene. 17-åringen forteller at han var tvunget til å drikke sin egen urin for å slukke tørsten.

– På den måten klarte jeg å overleve, forteller han.

– Jeg har en sønn akkurat som deg, fortalte en redningsarbeider ved navn Yasemin etter å ha gitt gutten en varm klem.

– Jeg lover deg, jeg har ikke sovet på fire dager. Jeg forsøkte å få deg ut, sa redningsarbeideren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer