Telenor tar Asia-sjefens skatteregning på åtte millioner

Skatteregningen til Telenors Asia-sjef Jørgen C. Arentz Rostrup har de to siste årene kommet på åtte millioner. Årsaken er lange opphold i coronakarantene.

Jørgen C. Arentz Rostrup sier han sittet tre måneder i hotellkarantene i Singapore og andre land han har måttet være fysisk til stede. Det har ført til en høy skatteregning, som Telenor betaler. Foto: Terje Pedersen / NTB
Jørgen C. Arentz Rostrup sier han sittet tre måneder i hotellkarantene i Singapore og andre land han har måttet være fysisk til stede. Det har ført til en høy skatteregning, som Telenor betaler. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Totalt har jeg sittet tre måneder i hotellkarantene i Singapore og andre land hvor jeg måtte være fysisk til stede, sier Rostrup til Dagens Næringsliv.

I 2020 betalte Telenor 2 millioner i norsk skatt for Rostrup, mens det norske skattebeløpet for ham i 2021 er beregnet til 6,2 millioner kroner, ifølge avisen.

Rostrup tiltrådte som Asia-sjef i mai 2020, og han viser til at dobbeltbeskatningen blant annet skyldes at han som del av konsernledelsen måtte være en del i Norge.

– Skattereglene i Norge og Singapore gjør at det nok blir dobbeltbeskatning. Men dette kommer ikke meg til gode, sier Rostrup.

Han er blant de best betalte i Telenor og fikk i fjor en samlet kompensasjon på 12,7 millioner kroner. Telenor påpeker at reiserestriksjonene gjorde at en større del av Rostrups kompensasjon har blitt beskattet både i Norge og Singapore.

– Dette forårsaker at samlet kompensasjon er høyere enn opprinnelig tiltenkt, skriver informasjonssjef David Fidjeland i Telenor Group i en epost og sier at selskapet dekker de ekstra skatteutgiftene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer