Telenor kjøper 54 prosent av finske DNA for 14,4 milliarder kroner

Telenor blar opp 14,4 milliarder kroner for 54 prosent av aksjene den finske teleoperatøren DNA.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor holder pressekonferanse senere tirsdag om kjøpet av majoritetsposten i den finske teleoperatøren DNA. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor holder pressekonferanse senere tirsdag om kjøpet av majoritetsposten i den finske teleoperatøren DNA. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telenor blar opp 14,4 milliarder kroner for 54 prosent av aksjene den finske teleoperatøren DNA og tar med det over en firedel av det finske mobilmarkedet.

– Jeg er veldig fornøyd med å kunngjøre dagens transaksjon og vår inntreden i Finland, det raskest voksende mobilmarkedet i Europa, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

Det norske telekonsernet kunngjorde tirsdag morgen at det blir majoritetseier i det finske teleselskapet DNA ved å kjøpe ut de to hovedeierne Finda Telecoms og PHP Holdings med 28,3 prosent og 25,8 prosent av aksjene i selskapet.

Telenor venter at transaksjonen vil bli gjennomført i tredje kvartal i år, hvis den får de nødvendige godkjenningene av myndighetene og selskapenes generalforsamlinger.

Finlands tredje største

DNA har hovedkontor i Helsingfors og tilbyr både fastnett- og mobiltjenester. Selskapet er Finlands tredje største mobiloperatør med 2,9 millioner kunder og 28 prosent markedsandel, og er landets nest største tilbyder av fastnett bredbånd, samt den største kabel-TV-tilbyderen.

– Vi styrker ikke bare vår tilstedeværelse i Norden, men får også en solid posisjon innenfor både fastnett- og mobilområdet i det finske markedet. Jeg vil anerkjenne DNAs ledelse og ansatte med den imponerende utviklingen selskapet har hatt så langt, sier Brekke.

Vil fortsette å investere

DNA hadde inntekter på 912 millioner euro, rundt 8,8 milliarder kroner, i fjor og et driftsresultat for ned- og avskrivinger på 285 millioner euro, rundt 2,7 milliarder kroner.

Telenor-sjefen holder pressekonferanse om storkjøpet i Helsingfors i Finland klokka 14.10, norsk tid. Han understreker at Telenor vil fortsette å investere i det finske selskapet og støtte det i arbeidet for å levere høykvalitetstjenester til kundene i Finland.

Resten av aksjonærene i DNA har fått tilbud fra Telenor å bli kjøpt ut til samme kurs, 20.90 euro eller cirka 201 kroner aksjen.

(NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer