Telenor kjøper 54 prosent av finske DNA for 14,4 milliarder kroner

Telenor blar opp 14,4 milliarder kroner for 54 prosent av aksjene den finske teleoperatøren DNA.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor holder pressekonferanse senere tirsdag om kjøpet av majoritetsposten i den finske teleoperatøren DNA. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor holder pressekonferanse senere tirsdag om kjøpet av majoritetsposten i den finske teleoperatøren DNA. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Telenor blar opp 14,4 milliarder kroner for 54 prosent av aksjene den finske teleoperatøren DNA og tar med det over en firedel av det finske mobilmarkedet.

– Jeg er veldig fornøyd med å kunngjøre dagens transaksjon og vår inntreden i Finland, det raskest voksende mobilmarkedet i Europa, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

Det norske telekonsernet kunngjorde tirsdag morgen at det blir majoritetseier i det finske teleselskapet DNA ved å kjøpe ut de to hovedeierne Finda Telecoms og PHP Holdings med 28,3 prosent og 25,8 prosent av aksjene i selskapet.

Telenor venter at transaksjonen vil bli gjennomført i tredje kvartal i år, hvis den får de nødvendige godkjenningene av myndighetene og selskapenes generalforsamlinger.

Finlands tredje største

DNA har hovedkontor i Helsingfors og tilbyr både fastnett- og mobiltjenester. Selskapet er Finlands tredje største mobiloperatør med 2,9 millioner kunder og 28 prosent markedsandel, og er landets nest største tilbyder av fastnett bredbånd, samt den største kabel-TV-tilbyderen.

– Vi styrker ikke bare vår tilstedeværelse i Norden, men får også en solid posisjon innenfor både fastnett- og mobilområdet i det finske markedet. Jeg vil anerkjenne DNAs ledelse og ansatte med den imponerende utviklingen selskapet har hatt så langt, sier Brekke.

Vil fortsette å investere

DNA hadde inntekter på 912 millioner euro, rundt 8,8 milliarder kroner, i fjor og et driftsresultat for ned- og avskrivinger på 285 millioner euro, rundt 2,7 milliarder kroner.

Telenor-sjefen holder pressekonferanse om storkjøpet i Helsingfors i Finland klokka 14.10, norsk tid. Han understreker at Telenor vil fortsette å investere i det finske selskapet og støtte det i arbeidet for å levere høykvalitetstjenester til kundene i Finland.

Resten av aksjonærene i DNA har fått tilbud fra Telenor å bli kjøpt ut til samme kurs, 20.90 euro eller cirka 201 kroner aksjen.

(NTB)