Tegnell skal ikke jobbe for WHO likevel

Tidligere statsepidemiolog i Sverige, Anders Tegnell, skulle jobbe internasjonalt for Verdens helseorganisasjon (WHO). Nå får han ikke jobben likevel.

Anders Tegnell, statsepidemiolog under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Sverige med Folkhälsomyndigheten. Foto: Lars Schröder/TT / NTB
Anders Tegnell, statsepidemiolog under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Sverige med Folkhälsomyndigheten. Foto: Lars Schröder/TT / NTB Vis mer
Publisert

– Etter en prosess i WHO har det vist seg at det ikke har vært mulig å komme til enighet. Anders Tegnell skal i stedet jobbe med internasjonale forpliktelser ved Folkhälsomyndigheten (FHM) i Sverige, melder FHM i en pressemelding.

Tegnell gikk av som statsepidemiolog og avdelingsleder ved FHM i mars og skulle etter planen bistå som seniorekspert i et internasjonal oppdrag i regi av WHO.

FHM har nå fått beskjed fra WHO om at det ikke er oppnådd enighet om det påtenkte oppdraget. Tegnell ble kjent i Sverige gjennom sin ledelse under coronapandemien.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer