Sverige

Tegnell: For mange har dødd for tidlig i Sverige

Sverige burde iverksatt flere tiltak for å bremse koronasmitten allerede fra begynnelsen, sier den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell.

Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten, efter den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen om Covid-19.
Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten, efter den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen om Covid-19. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Hvis vi skulle støtt på samme sykdom med nøyaktig det vi vet om den i dag, tror jeg at vi ville landet på å gjøre en mellomting mellom det Sverige gjorde og det som resten av verden har gjort, sier Tegnell i et intervju med Ekot på Sveriges Radio.

På spørsmål om hva han mener med en mellomting, svarer han:

– Ja, jeg tror det finnes forbedringspotensial i det vi har gjort i Sverige, helt klart. Og det ville vært bra å vite mer nøyaktig hva man skal stenge for å hindre smittespredningen bedre.

Samtidig stiller han spørsmål ved om det ville vært lurt å stenge ned alt på en gang, slik flere andre land har gjort.

– I bakspeilet

Overfor nyhetsbyrået TT sier han at han ikke tar mer selvkritikk i intervjuet med Sveriges Radio enn han har gjort tidligere.

– Selvfølgelig hadde vi ikke gjort akkurat det samme om vi da visste alt det vi vet i dag. Det hadde vært rart. Men sånn er det alltid når man ser i bakspeilet, sier han.

Han sier imidlertid at det ville vært bra å teste flere, særlig beboere på pleiehjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer