Sverige

Tegnell: Demonstrasjonene er upassende og ulovlige

Flere tusen mennesker protesterte mot politivold og rasisme i Stockholm onsdag. – Upassende og ulovlige, sier den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell.

På bakgrunn av smittevernshensyn refser den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell demonstrasjonene som foregår i Sverige. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
På bakgrunn av smittevernshensyn refser den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell demonstrasjonene som foregår i Sverige. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi vet at denne typen forsamlinger utgjør en risiko, så de er både upassende og ulovlige. Det er en risiko for at vi får en økt smittespredning i etterkant, sier Tegnell.

Tusenvis av demonstranter samlet seg onsdag på Sergels torg i Stockholm sentrum, hvor de ropte slagord og holdt opp bilder av George Floyd.

Torsdag kveld er en lignende demonstrasjon planlagt i Malmö, en demonstrasjon som er godkjent av det lokale politiet.

– «Fuck you» til smitteverntiltakene

Flere smittevernseksperter er kritiske til at slike demonstrasjoner får grønt lys.

– Det er som å si «fuck you» til alle som jobber med å få bukt med smittespredningen, sier Björn Olsen til svenske Aftonbladet.

Han er overlege og professor i infeksjonssykdommer ved Uppsala universitet og Akademiska sjukhuset.

– Det er viktig å demonstrere, men vi er i en unik situasjon, og vi snakker om et biologisk unntak. Vi er midt i en pandemi og dette kommer til å få konsekvenser, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer