Eva Kaili:

Tatt på fersken - nå er EU-toppen fjernet

EU-parlamentet vedtok tirsdag med stort flertall å fjerne Eva Kaili som visepresident etter at hun ble pågrepet og siktet for korrupsjon.

Prosessen er startet for å avsette Eva Kaili som visepresident i EU-parlamentet etter at hun ble arrestert for korrupsjon. Foto: EU-parlamentet / AP / NTB
Prosessen er startet for å avsette Eva Kaili som visepresident i EU-parlamentet etter at hun ble arrestert for korrupsjon. Foto: EU-parlamentet / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 44 år gamle greske sosialdemokraten ble fredag fratatt alle sin plikter og ansvarsområder, men en beslutning om å avsette henne som visepresident krevde støtte fra minst to tredeler av parlamentets medlemmer.

Kaili og tre andre med tilknytning til EU-parlamentet ble før helgen arrestert og anklaget for å ha mottatt bestikkelser for ulovlig påvirkningsarbeid på vegne av en golfstat, som flere kilder sier er Qatar.

Kaili selv bedyrer via sin advokat at hun er uskyldig, og at hun ikke har noe å gjøre med bestikkelser fra Qatar.

Normalt ville Kaili som medlem og visepresident i EU-parlamentet ha immunitet, men det er ett unntak i belgisk rett, nemlig om man blir grepet på fersk gjerning. Hun skal ha vært i besittelse av poser med kontanter da hun ble tatt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer