Tarjei Bø eneste norske på pallen i Hochfilzen: – Det har løsnet litt

Det ble en thriller om seieren på fellesstarten i Hochfilzen, men den gikk uten norske skiskyttere. Arnd Peiffer slo Martin Ponsiluoma da Tarjei Bø ble treer.

Tarjei Bø går inn til den siste pallplassen på søndagens fellesstart. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Tarjei Bø går inn til den siste pallplassen på søndagens fellesstart. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det ble til slutt en seierskamp mellom Ponsiluoma og evigunge Peiffer på sisterunden. Tyskeren kom seg akkurat forbi svensken i siste sving før oppløpet og var sterkest i spurten.

Det var 33-åringens første verdenscupseier denne sesongen og hans 11. i karrieren siden han vant sin første 26. mars 2009 i russiske Khanty-Mansiysk.

For Ponsiluoma var det hans bestenotering i verdenscupen etter å ha hatt to tredjeplasser som karrierebeste tidligere.

Tarjei Bø avsluttet sterkt og ble nummer tre, mens Johannes Thingnes Bø var i tetgruppa foran den siste skytingen, men med to bom ble seierssjansene til verdenscuplederen ødelagt.

– Nå har det løsnet litt, og det er deilig. Jeg har skiftet litt på skytestillingen, og det gjør det litt lettere. Og litt her, mest her, sa Tarjei Bø til NRK og pekte mot eget hode.

Sturla Holm Lægreid endte på sjetteplass. Han klarte dermed ikke å vinne tre av tre renn denne helgen.

Fulle hus

Det åpnet glitrende for de norske. Vetle Sjåstad Christiansen var den eneste med norsk flagg som bommet på første liggende.

Også den andre skytingen var sterk sett med norske øyne. Da var det bare Johannes Dale som bommet.

På tredje skyting ble det mer bom for de norske. Både Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Dale, Aleksander Fjeld Andersen og Christiansen måtte i strafferunden, mens Lægreid var den eneste som skjøt fullt hus.

Bom og bom

Likevel gikk Thingnes Bø glitrende godt i løypa inn til den siste runden og hentet inn ledertrioen Lægreid, Ponsiluoma og Peiffer foran den siste skytingen.

Der ble det bom ganger to for Thingnes Bø, samt en bom for Lægreid. Tarjei Bø skjøt fullt hus, avsluttet sterkt og ble den beste nordmannen søndag.

Aleksander Fjeld Andersen ble nummer 12 med en runde, Sjåstad Christiansen nummer 13 med to runder og Johannes Dale nummer 15 med fire runder.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer