Tåregass mot demonstranter i Hongkong

Politiet tok i bruk tåregass og pepperspray mot hundrevis av demonstranter som søndag samlet seg til protest mot Kinas nye sikkerhetslov.

Aktivister i protest mot Kinas nye sikkerhetslov for Hongkong i sentrum av Hongkong søndag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Aktivister i protest mot Kinas nye sikkerhetslov for Hongkong i sentrum av Hongkong søndag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Demonstrantene samlet seg i shoppingdistriktet Causeway Bay, til tross for koronaregler som forbyr at mer enn åtte personer samles.

Politiet hadde på forhånd utplassert vannkanoner og pansrede kjøretøyer i påvente av masseprotester.

De bevoktet også kontoret til Kinas representasjon i Hongkong og stanset folk på gata for å sjekke papirene deres, ifølge Reuters.

– Det er begynnelsen på slutten, og tiden er i ferd med å renne ut for Hongkong. Det er vår begrunnelse, selv under covid-19, sier demokratiaktivisten Joshua Wong.

En annen kjent aktivist, Tam Tak-chi, ble arrestert for det politiet kaller en ulovlig samling av folk. Tam selv sier han holdt en appell om helsetiltak og derfor hadde lov å være der.

Corona stanset protestene

Coronaviruset satte en stopper for de store demonstrasjonene mot Kina som pågikk hele fjoråret. Men nå som det er få koronatilfeller i Hongkong, mener mange at myndighetene opprettholder reglene om sosial distansering for å hindre nye protester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer