Tar spesielt grep for å bli bedre på hjemmebane: - Spillerne har nevnt det

Manchester United har skiftet ut de røde bannerne på Old Trafford med svarte på grunn av bekymring over lagets hjemmeform.

Ole Gunnar Solskjær. (Foto: PA/NTB)
Ole Gunnar Solskjær. (Foto: PA/NTB) Vis mer
Publisert

Forklaringen bak grepet kom manager Ole Gunnar Solskjær med på pressekonferansen foran den avgjørende kvartfinalekampen hjemme mot Granada i europaligaen.

United har gjort det mye bedre på bortebane enn hjemme denne sesongen, og nordmannen tror en del av grunnen kan være at tribunene er kledd i rødt i publikums fravær.

– Om dere ser bannerne, er de ikke røde lenger. Vi har sett nærmere på dette og … det burde egentlig ikke være noen grunn, men noen av spillerne har nevnt det. Du vet, den avgjørelsen du må ta på brøkdelen av et sekund, du ser etter lagkameraten din, og den røde trøya er mot rød bakgrunn og røde seter, sier Solskjær og fortsetter:

– Vi har forsøkt å endre dette, samtidig med antirasismekampanjen. Så det var viktig at det ikke var rødt lenger.

Seks hjemmetap

Endringen ble gjort allerede til Uniteds forrige hjemmekamp mot Brighton, som endte med 2-1-seier.

Old Trafford kommer også i perioden framover til å være dekket med svarte bannere som markerer motstand mot rasisme.

Så langt i sesongen har United spilt 24 hjemmekamper i ulike turneringer. Der er statistikken 13 seirer, fire uavgjorte og seks tap.

Blitt bedre

På bortebane er det blitt 17 seirer, seks uavgjorte og tre tap på 26 kamper. I ligaen er laget ubeseiret på fremmed gress.

– Jeg synes også vi har spilt en del bra fotball på hjemmebane. Og etter tapene mot Crystal Palace, Tottenham og Arsenal tidlig i sesongen, er vi blitt bedre, sier Solskjær.

Mot Granada vil United klare seg med seier, uavgjort eller ettmålstap etter forrige ukes 2-0-triumf i Spania.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer