Tar over etter Bent Høie

Olje- og energiminister Tina Bru (34) ble valgt til ny andre nestleder i Høyre på partiets landsmøte på Gardermoen fredag.

Olje- og energiminister Tina Bru ble fredag valgt til ny andre nestleder i Høyre. Hun overtar vervet etter Bent Høie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Olje- og energiminister Tina Bru ble fredag valgt til ny andre nestleder i Høyre. Hun overtar vervet etter Bent Høie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Statsminister Erna Solberg har sittet som leder i Høyre siden 2004, og finansminister Jan Tore Sanner som nestleder siden 2008. Begge ble gjenvalgt på landsmøtet.

Tina Bru var storfavoritt til å overta etter Høie allerede da valgkomiteen startet sitt arbeid. Hun har i en årrekke blitt ansett som ett av Høyres største politiske talenter, og innstillingen fra valgkomiteen var enstemmig.

Bru ble først og fremst kjørt fram som en Høyre-profil i klimapolitikken. Hun har i begge sine perioder på Stortinget sittet i energi- og miljøkomiteen, i perioder som nestleder. Samtidig har Bru vært leder av Høyres kvinneforum siden 2016.

I januar i år ble hun tatt inn i regjeringen som olje- og energiminister da Fremskrittspartiet forlot samarbeidet.

Bru ble også kjent gjennom podkasten Stortingsrestauranten, hvor hun sammen med partifellene Henrik Asheim og Peter Christian Frølich snakket om aktuelle politiske saker med et skråblikk. Det ble imidlertid slutt på virksomheten da både Asheim og Bru ble statsråder.

Tina Bru (34) er født i Moss, men bor i Sandnes. Hun har vært innvalgt på Stortinget fra Rogaland siden 2013. Hun bodde også flere år i USA som barn, er gift og har ett barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer