Paris:

Tar grep mot elsparkesykler

Innbyggerne i Paris har i en folkeavstemning stemt for å forby utleie av elsparkesykler. Ordføreren har lovet å respektere resultatet.

En folkeavstemning i Paris ga klart uttrykk for at elsparkesyklene må bort. Foto: NTB / AFP
En folkeavstemning i Paris ga klart uttrykk for at elsparkesyklene må bort. Foto: NTB / AFP Vis mer
Publisert

Den franske hovedstaden var tidlig ute med de omstridte doningene, og nå kan de bli den første storbyen som fjerner dem.

Ordfører Anne Hidalgo fra sosialistpartiet har lovet å respektere resultatet av folkeavstemningen.

Etter at elsparkesyklene dukket opp, har de blitt populære som fremkomstmiddel på kortere strekninger, særlig blant unge. Men de har også møtt motbør fra mange, som har klaget over uvettig kjøring og sparkesykler som ligger slengt overalt.

Mer enn 90 prosent av de som deltok i folkeavstemningen om elsparkesykler i Paris, stemte for å forby utleie. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Mer enn 90 prosent av de som deltok i folkeavstemningen om elsparkesykler i Paris, stemte for å forby utleie. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Vis mer

Det siste er det tatt tak i gjennom strengere regulering, blant annet med krav om parkeringssoner. Etter en ganske kaotisk start i 2018, er det også kommet restriksjoner på farten og på hvor mange selskaper som får leie ut sparkesyklene.

Et eventuelt forbud vil ikke omfatte private sparkesykler. Flere franske byer er ventet å følge etter dersom pariserne går inn for et forbud.

(©NTB)

Mer om