Vis mer

Tar du mange selfies? Da bør du lese dette

Kan få negative konsekvenser.

(upublisert) Opprettet
Facebook, Instagram og Snapchat er de mest populære, men langt fra de eneste, sosiale nettstedene der det florerer av "selfies".

"Selfie" ble valgt til årets nyord i 2013 av Oxford Dictionaries, og ikke fordi det var nytt, men fordi bruken av ordet hadde økt det året med 17 000 prosent, i følge VG.


Det skulle dog vise seg at selv om ordet var populært er ikke handlingen, i hvert fall ikke når man legger ut for mange, like begeistrende.Ikke alle bryr seg like mye om det du legger ut


– Det er verdt å huske at informasjonen vi legger ut til "vennene" våre på Facebook sees av veldig mange forskjellige mennesker. Partnere, venner, kolleger, familie, og bekjente. Og de har alle en veldig ulik oppfatning av det du velger å dele, sier Dr. David Houghton.

Han er en av de som står bak studien som avdekket at du faktisk kan ende opp med å bli mislikt når du legger for mange selvportretter på det sosiale nettverket, skrives det på nettsiden til "Heriot Watts University".

Houghton forklarer at man altså ende opp med å bli mislikt fordi folk flest, med unntak av nære venner og familie, ikke liker dem som konstant deler bilder av seg selv.

Overbruk av sosiale medier kan tære på nye forhold


Psychology Today viser til en studie fra 2013 som forteller at det er en sammenheng mellom hvor mye en eller begge parter i et forhold bruker Facebook og konflikter som oppstår på grunn av dette.

Videre forklarer de at det også er en sammenheng mellom konflikter som oppstår på grunn av Facebook og forhold som tar slutt.

Det positive, for par som har vært sammen lenge, er at dette kun gjaldt nye par som kun hadde vært i et forhold i mindre enn 36 måneder. Så med mindre dere har feiret tre-årsdagen som kjærester kan det være greit å logge av Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.