Talsmann: Zelenskyj mente ikke å si at det er funnet en ny massegrav med 900 lik

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj forsnakket seg da han sa til polske medier at en massegrav med 900 døde var funnet i Kyiv-regionen, melder avis.

Arkivfoto: Efrem Lukatskij / AP / NTB
Arkivfoto: Efrem Lukatskij / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Kyiv Independent siterer i en Twitter- melding sent fredag kveld presidentens talsmann. Han sier at Zelenskyj viste til det totale antallet mennesker som er funnet i ulike massegraver i Kyiv-regionen.

Wirtualna Polska publiserte tidligere fredag et langt intervju med Zelenskyj gjort av journalister fra seks polske redaksjoner. På spørsmål om hvordan Ukraina vil straffeforfølge krigsforbrytelser, viser Zelenskyj blant annet til at det «nylig ble oppdaget en massegrav der 900 mennesker ble gravlagt».

Uttalelsen ble plukket opp av flere medier, men det er altså ikke funnet noen slik massegrav i Kyiv-regionen.

19. april opplyste politisjefen i Kyiv-regionen at over 1.000 sivile er funnet drept der siden russiske styrker trakk seg ut noen uker tidligere.

Nesten halvparten av dem ble funnet i Butsja nordvest for den ukrainske hovedstaden.

Russland invaderte nabolandet 24. februar og har gjentatte ganger benektet påstander om at deres styrker begår krigsforbrytelser i Ukraina.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer