Taliban: Over 2000 mistet livet i jordskjelvene

Dødstallet etter jordskjelvene som rystet det vestlige Afghanistan lørdag, har steget til over 2000, ifølge en talsmann for Taliban.

Arkivbilde fra Herat-provinsen, hvor jordskjelv på opptil 6,3 i styrke rammet området lørdag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB
Arkivbilde fra Herat-provinsen, hvor jordskjelv på opptil 6,3 i styrke rammet området lørdag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En serie skjelv lørdag med en styrke på opptil 6,3 rammet blant annet deler av provinsene Herat, Farah og Baghdis.

Lørdag var FNs anslag på 320 døde. Søndag morgen har flere kilder kommet med høyere tall. En talsperson for myndighetene, Bilal Karimi, opplyste til nyhetsbyrået AFP at tallet på døde hadde passert 1000.

Noe senere siterer AP en talsmann for Taliban på at over 2000 mennesker er bekreftet omkommet i skjelvene. Den islamistiske Taliban-bevegelsen har regjeringsmakten i Afghanistan.

Landets departement for krisehåndtering oppgir at 2053 mennesker er døde, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Over 9000 skal være skadd.

I de rammede områdene er det rapportert om omfattende skader på bolighus og jordskred i fjellområder. Mobilnettet er nede flere steder, noe som gjør det vanskeligere å få kontakt med dem som er berørt.

Afghanistan rammes ofte av jordskjelv, spesielt ved fjellkjeden Hindu Kush.

Det første jordskjelvet lørdag hadde en styrke på 6,3 og hadde sitt episenter 4 mil fra regionens største by Herat, ifølge amerikanske geologer ved USGS.

Fem etterskjelv fulgte – målt til styrker mellom 4,7 og 6,3.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer