Taliban: Lover «veldig gode nyheter» om jenters skolegang

Afghanistans innenriksminister Sirajuddin Haqqani lover at det snart vil komme svært gode nyheter om jenters mulighet til å gå på videregående skole i landet.

En afghansk kvinne med burka i Kabul. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB
En afghansk kvinne med burka i Kabul. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB Vis mer
Publisert

Haqqani er sjeldent å se offentlig, og lar seg enda sjeldnere intervjue, men CNN har fått ham i tale og kringkastet intervjuet mandag.

Sent i mars ble afghanske videregående skoler og universiteter gjenåpnet for kvinnelige elever og studenter – men så stengt igjen bare noen timer senere.

Nå sier Haqqani at man jobber med en «mekanisme» som åpner for at jenter kan gå på skole også etter barnetrinnet. Haqqani hintet til at denne mekanismen skal kobles til kleskoder på skolen.

– Veldig snart vil dere få høre veldig gode nyheter om dette, sa han.

Da Taliban tok makten i landet i august i fjor, lovet de en mykere linje enn da de styrte landet mellom 1996 og 2001, en periode som ble beryktet for menneskerettighetsbrudd og kvinneundertrykking. De har imidlertid begrenset jenters muligheter til å gå på skole og beordret tidligere i mai kvinner til å bære burka.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer