Taliban garanterer at alle med norske reisedokumenter får dra ut

Taliban sier at alle utlendinger og afghanere med reisedokumenter fra USA, Norge og en rekke andre land, vil få forlate Afghanistan.

Sivile fra Afghanistan om bord i et av Forsvarets transportfly før takeoff fra Hamid Karzai International Airport i Kabul tirsdag 24. august. Foto: Forsvaret / NTB
Sivile fra Afghanistan om bord i et av Forsvarets transportfly før takeoff fra Hamid Karzai International Airport i Kabul tirsdag 24. august. Foto: Forsvaret / NTB Vis mer
Publisert

Det kommer fram i en uttalelse fra amerikanske myndigheter og drøyt 100 andre land. Utenriksdepartementet bekrefter at Norge er ett av landene.

– Vi har fått forsikringer fra Taliban om at alle utlendinger og alle afghanske borgere med reisedokumenter fra våre land, vil få lov til reise ut av landet, heter det i uttalelsen.

Det vises til at Taliban også har gitt offentlige uttalelser som bekrefter dette. I uttalelsen nevnes afghanere som har jobbet med noen av landene eller som frykter for livet under Taliban.

Utenriksdepartementet bekrefter uttalelsen og viser til utenriksminister Ine Eriksen Søreides uttalelser på Helgemorgen i P2 i helga.

– Vi har et håp om at den sivile flyplassen etter hvert kan åpne og at det vil gå sivile fly, slik at afghanere trygt kan forlate landet. Det har vært en tydelig beskjed vi har gitt til Taliban, om at de som ønsker det må få reise trygt ut, sa Søreide der.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer