Taliban avviser at de hindrer folk i å forlate Afghanistan

Taliban hevder de ikke hindrer folk i å forlate Afghanistan via flyplassen i Kabul, og at de kun sjekker papirer på de som vil til flyplassen, ifølge Reuters.

Publisert

– Vi sender bare bort de som ikke har gyldige papirer til å reise, og i stedet bidrar til kaoset ved inngangen til flyplassen, sier en ikke navngitt Taliban-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge flere medier skal Taliban ha satt opp sjekkpunkter for å hindre folk i å nå flyplassen, der det fremdeles skal være kaotiske tilstander med mennesker som prøver å forlate Afghanistan.

Fredag ettermiddag sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at en av de viktigste oppgavene nå er å få afghanere inn til flyplassområdet.

– Paradokset er at vi har flere fly enn vi har passasjerer. Vi skal gjøre det mulig for flere mennesker, særlig afghanere, å komme seg til flyplassen og om bord på flyene, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer