Tour de France 2019

Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen

Simon Yates benyttet sjansen på den første etappen i Pyreneene. Briten rykket fra bruddkameratene og spurtet inn til sin første Tour de France-seier.

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tvillingbroren til lagkaptein Adam Yates i Mitchelton-Scott fikk sjansen til å gå i brudd på etappen som gikk fra Toulouse til Bagnères-de-Bigorre. Med en lang utforkjøring inn til målbyen var etappen skreddersydd for ryttere som ønsket å forsøke seg i brudd.

I spurten viste Yates seg sterkest i kampen mot spanjolen Pello Bilbao Lopez og østerrikske Gregor Mühlberger.

Sammenlagtleder Julian Alaphilippe satt rolig i hovedfeltet og beholdt den gule ledertrøyen.

Tim Wellens var aktiv underveis på etappen for å samle klatrepoeng. Belgieren samlet totalt elleve poeng og økte med det ledelsen i den prikkete trøya.

Kristoff og Boasson Hagen i brudd

De to norske håpene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen gikk tidlig i et 40-mannsbrudd, men stigningen Col de Peyresourde ble i det tøffeste laget, og begge måtte tidlig slippe. Målet var neppe noen etappeseier, men en enklere tur opp fjellene.

De dalte siden gjennom hovedfeltet. Odd Christian Eiking var den eneste nordmannen som klarte å holde følge feltet til mål

Flere viktige brikker ute

Før dagens etappe måtte Jasper Philipsen kaste inn håndkle. Han har hatt rollen som en av opptrekkerne til Kristoff. Underveis på torsdagens etappe måtte Giacomo Nizzolo gi seg tidlig etter at han var innblandet i en velt på onsdagens etappe.

Med den italienske spurteren ute seiler Boasson Hagen opp som rytteren det skal kjøres for på de to gjenværende spurtetappen for Dimension Data.

Regjerende verdensmester i tempo, Rohan Dennis, måtte også gi opp underveis. Han var nevnt som favoritt til å ta hjem tempoetappen i Pau torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer