Derfor lanserte vi Sol Medlem

Takk for støtten til Sol.no

Vi er stolte og rørte over alle som har valgt å frivillig betale for Sol.no i en tid med lavere annonseinntekter.

REDAKSJONSMØTE: Flere ganger om dagen møtes redaksjonen til digitalt morgenmøte fra hjemmekontoret sitt. Her er det tidlig i virusutbruddet og det var fortsatt noen få igjen på kontoret sammen med redaktør Andreas Carlsen (midt i bildet), men få dager senere var alle ansatte sendt hjem for å unngå å smitte hverandre.
REDAKSJONSMØTE: Flere ganger om dagen møtes redaksjonen til digitalt morgenmøte fra hjemmekontoret sitt. Her er det tidlig i virusutbruddet og det var fortsatt noen få igjen på kontoret sammen med redaktør Andreas Carlsen (midt i bildet), men få dager senere var alle ansatte sendt hjem for å unngå å smitte hverandre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(SOL.no:) Det har vært en underlig vår. Snøen kom aldri. Så kom viruset og snudde alt på hodet. Barna ble sent hjem fra skolen. Voksne fikk beskjed om å ta hjemmekontor. Tusenvis av nordmenn ble permittert. Børsene kollapset.

Sol.no lanserte Sol Medlem - frivillig betaling for deg som vil støtte Sol.no.

Trafikken på sol.no gikk i taket. Den økte med 40 prosent. Dere leste oss oftere og lengre. Sist uke registrerte vi 3.6 millioner økter (besøk) på sol.no som i gjennomsnitt var inne og leste oss 18 minutter og 13 sekunder. Mange er inne 10 og 15 ganger om dagen. Siden oppdateres dag, kveld, helg og helligdager. Desken holder sammen via videomøter.

Samtidig ble det solgt færre annonser. Mange av plassene ble stående tomme. Inntektene var fallende.

Dusinvis betalte frivillig de første timene

Vi har ikke lyst til å lage betalingsmur på sol.no. Hele poenget med sol.no er jo å vise deg de viktigste nyhetene fra hele Norge som ligger gratis på nett. Derfor kom vi opp med ideen om å lage en frivillig betaling. En slags digital gitarkasse om du vil. De som liker det vi gjør, kan betale om de vil.

Vi ble rørt og stolt over mottakelsen av Sol Medlem. Dusinvis meldte seg på og betalte de første timene. Mens jeg skriver dette, tikker det inn støttemedlemmer.

Det får oss til å forstå hvor viktig jobben vi gjør er. Og motiverer oss til videre innsats fra hjemmekontorene våre. Tusen takk!

Hvor mange jobber det egentlig i Scandinavia Online?

Scandinavia Online driver nettstedene sol.no, vi.no, kode24.no og elbil24.no. Nesten alle inntektene våre har kommet fra annonser. De aller fleste annonseinntektene kommer fra forsiden på Sol.no.

HJEMMEKONTOR: Alle ansatte i Scandinavia Online jobber nå fra hjemmekontor. Her jobber adm. dir. Jan Thoresen fra kjellerstua.
HJEMMEKONTOR: Alle ansatte i Scandinavia Online jobber nå fra hjemmekontor. Her jobber adm. dir. Jan Thoresen fra kjellerstua. Vis mer

Rundt 25 ansatte jobber med nettstedene våre. Det er journalister som skriver, vi har forsideansvarlige og vaktsjefer som overvåker nyhetsbildet minutt for minutt. Vi har utviklere som lager roboter som henter og analyserer alle sakene som skrives i Norge. Den nye coronafeeden øverst på forsiden er laget av roboten vår. Vi har selgere som jobber knallhardt med å skaffe annonsører og kommersielle samarbeidspartnere. Alt en del av maskineriet som står bak våre fire nettsteder.

Tjener Sol.no penger? Normalt skal Scandinavia Online tjene penger på Sol.no. Men den siste tiden har tallene vært røde. Vi har tapt penger. Vi vet ikke hvor lenge det varer eller hvor dypt det blir.

Men det vi vet er at alle som heier på oss, hjelper oss med å få dette til.

Her er seks måter du kan støtte Scandinavia Online på:

  1. Bli støttemedlem av Sol.no og meld deg på Sol Medlem.

  2. Få tilgang til billig forsikring, mange fordeler og pluss artikler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO.

  3. Bli støttemedlem hos Kode24 og få klistremerker og kaffekopp.

  4. Installer Sol-appen på mobilen og bli en fast bruker.

  5. Les nettstedet Vi.no fast. Norges eneste nettavis som er rettet mot godt voksne.

  6. Sett Sol.no som startside i nettleseren din og bruk oss hver dag :)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer