Redningsarbeidere fra gruppa Hvite hjelmer leter etter overlevende i ruinene av en bygning etter et luftangrep mot byen Kfar Rouma i Idlib-provinsen. Foto: AP / NTB scanpix
Redningsarbeidere fra gruppa Hvite hjelmer leter etter overlevende i ruinene av en bygning etter et luftangrep mot byen Kfar Rouma i Idlib-provinsen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Syrias regjering sier den går med på våpenhvile på vilkår

Syrias regjering sier den vil gå med på en våpenhvile i Idlib-regionen hvis den tyrkisk-russiske avtalen om en buffersone overholdes.

Publisert

Det melder det statlige nyhetsbyrået SANA torsdag.

Byrået siterer en militær kilde som kunngjør at regimet har godkjent en våpenhvile i deeskaleringssonen i Idlib, fra og med torsdag kveld. Betingelsen er at jihadister og opprørere trekker tilbake styrker og våpen fra buffersonen som ble etablert i en avtale inngått mellom Tyrkia og Russland i Sochi i september.

Kunngjøringen kommer samtidig som Syria-samtalene mellom Tyrkia, Russland og Iran tar til på nytt i Kasakhstans hovedstad Nur-Sultan.

Mesteparten av Idlib-provinsen og deler av provinsene Hama, Aleppo og Latakia kontrolleres av Hayat Tahrir al-Sham, en jihadistgruppe ledet av al-Qaidas tidligere Syria-fløy. Det oppholder seg rundt 3 millioner mennesker i området.

Regionen skulle i utgangspunktet være beskyttet fra en regjeringsoffensiv i tråd med den tyrkisk-russiske avtalen, men har siden april vært utsatt for et stadig kraftigere bombardement fra syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.