Syrias regjering sier den går med på våpenhvile på vilkår

Syrias regjering sier den vil gå med på en våpenhvile i Idlib-regionen hvis den tyrkisk-russiske avtalen om en buffersone overholdes.

Redningsarbeidere fra gruppa Hvite hjelmer leter etter overlevende i ruinene av en bygning etter et luftangrep mot byen Kfar Rouma i Idlib-provinsen. Foto: AP / NTB scanpix
Redningsarbeidere fra gruppa Hvite hjelmer leter etter overlevende i ruinene av en bygning etter et luftangrep mot byen Kfar Rouma i Idlib-provinsen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det melder det statlige nyhetsbyrået SANA torsdag.

Byrået siterer en militær kilde som kunngjør at regimet har godkjent en våpenhvile i deeskaleringssonen i Idlib, fra og med torsdag kveld. Betingelsen er at jihadister og opprørere trekker tilbake styrker og våpen fra buffersonen som ble etablert i en avtale inngått mellom Tyrkia og Russland i Sochi i september.

Kunngjøringen kommer samtidig som Syria-samtalene mellom Tyrkia, Russland og Iran tar til på nytt i Kasakhstans hovedstad Nur-Sultan.

Mesteparten av Idlib-provinsen og deler av provinsene Hama, Aleppo og Latakia kontrolleres av Hayat Tahrir al-Sham, en jihadistgruppe ledet av al-Qaidas tidligere Syria-fløy. Det oppholder seg rundt 3 millioner mennesker i området.

Regionen skulle i utgangspunktet være beskyttet fra en regjeringsoffensiv i tråd med den tyrkisk-russiske avtalen, men har siden april vært utsatt for et stadig kraftigere bombardement fra syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer