Syria: Flyplassene i Damaskus og Aleppo ute av drift etter israelsk rakettangrep

Israelske raketter har rammet flyplassene i Damaskus og Aleppo og satt dem ut av drift, melder statlige medier i Syria.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge meldingen søndag morgen er en sivil arbeider drept i angrepene. All flytrafikk er nå omdirigert til flyplassen i Latakia, opplyser det syriske transportdepartementet.

En militærkilde sier til nyhetsbyrået Sana at arbeideren ble drept på flyplassen i Damaskus og at en annen ble såret. Rullebanene på flyplassene ble ødelagt i angrepene, ifølge den ikke navngitte kilden.

Angrepene blir gjennomført samtidig som Israel fortsetter luftangrepene mot den palestinske Gazastripen som et svar på Hamas-angrepet for to uker siden. Det har de siste dagene også vært flere trefninger mellom den libanesiske Hizbollah-militsen og israelske soldater på grensen mellom de Libanon og Israel.

Det syriske regimet er alliert med Hizbollah og Iran, som regnes som Israels erkefiende i regionen. En del av Syria, Golanhøydene, har vært okkupert av Israel siden seksdagerskrigen i 1967. Siden 1981 har Israel hevdet at området er israelsk, men dette er kun anerkjent av et fåtall land.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer