Exit TV-serie (NRK):

Synes du hendelsene på «Exit» var sjokkerende?

Det har skjedd mye annet rart i virkeligheten i norske finansmiljøer opp gjennom åra.

Skuespillerne i NRKs TV-serie Exit. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Skuespillerne i NRKs TV-serie Exit. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

(SOL.no): Hendelsene i dramaserien Exit er basert på historiene til fire rike, anonyme finansmenn, og det er mye fokus på bruk av kokain, fester og prostituerte.

Dette er «Exit»

  • Norsk dramaserie om det norske finansmiljøet på åtte episoder.
  • Hadde premiere 27. september 2019 på NRK.
  • Første episode er sett av nesten 700.000 nordmenn
  • Skuespillere: Pål Sverre Hagen (William), Agnes Kittelsen (Hermine), Tobias Santelmann (Henrik), Jon Øigarden (Jeppe), Simon J. Berger (Adam), Ine Marie Wilmann m.fl.

Omfanget og livsstilen er ikke nytt for flere i Finans-Norge, og det foregår like mye den dag i dag, ifølge en kronikk i NRK.

Det har vært mange like hendelser i Norge utenom det som blir beskrevet i serien. Du husker for eksempel kanskje da investoren Christian Eidem stakk Einar Greve med et vinglass på en fest? Han ble siden frikjent for straff.

Her er åtte andre hendelser fra finansmiljøet de siste åra:

1. 50-årsdagen til Christen Sveaas

Festen til investoren skal ha kostet mellom 30- og 50 millioner kroner. Han hyret like godt inn sommerpalasset til president Putin i St. Petersburg og rundt 130 av hans nærmeste venner ble flydd inn.

Gjestene ble druknet i den beste champagnen verden kan by på, og det flommet over av den beste russiske kaviaren. Kjente underholdere som Dame Edna, José Carreras, Bolsjoj-ballettdansere og Elton John ble leid inn.

2. Operasjon hvit snø

Prosjektet til politiet, kalt «hvit snø», startet høsten 2007 og var rettet mot innførsel, omsetning og bruk av kokain i Oslo, spesielt i lukkede kokainmiljøer i finans-, næringsliv- og utelivsbransjen, der politiet ikke uten videre har innpass.

På to måneder ble det beslaglagt 9,9 kilo kokain i Oslo og 40 personer ble arrestert.

Politiet valgte etter hvert å legge ned prosjektet våren 2008 på grunn av manglende kapasitet.

3. Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke og bronsepenisen

Disse finansgigantene har hatt mange feider opp gjennom åra. I 2003 kjøpte Røkke en erigert penis i bronse i bursdagsgave til Hagen, hvor testiklene var spent fast til et par ski. På statuen sto det «Dyret»

Røkke skal seinere ha ringt og beklaget seg for gaven.

4. Bitt ved øyet – krevde 36 mill.

Lars Rune Føleide, som studerte på Norges Handelshøyskole, ble bitt ved øyet på et nachspiel. Han var redd for å gå glipp av en toppjobb og saksøkte dermed den bitende medstudenten for 36 millioner kroner. Dette var i 2009.

Han endte til slutt med å få litt over 5000 kroner.

5. Nakne damer på basketballbane

Rett før finanskrisen i 2008 ble en megler invitert med et amerikansk hedgefond til en helg i Las Vegas. Fondet hadde blant annet sikret seg en av de største suitene på et av Vegas´ hotteste hoteller.

Suiten hadde egen privat basketballbane, hvor det litt ut på kvelden plutselig dukket opp nakne glamourmodeller som spilte kamp mot hverandre.

6. Dyr vin

En gruppe norske finansmenn som ofte dro til Alpene for å stå på ski, havnet på en eksklusiv lunsjrestaurant.

En av investorene var tungt lastet i Norsk Hydro-aksjer, og sa ved starten av lunsjen at han skulle ta regningen hvis Hydro-kursen steg i løpet av middagen.

De avsluttet måltidet med å kjøpe ei flaske eksklusiv armagnac til 120.000 kroner. Og riktignok hadde aksjene steget, så han betalte alt.

7. Kjørte i 180 km/t

En av de store meglerne på 1990-tallet lånte den nye BMW 650en til en av sine beste kunder.

Han rasket med seg sentralborddama på en liten testtur, tur-retur Oslo til Sandvika på E18. På vei tilbake ble han imidlertid stoppet i 180 kilometer i timen og ble idømt åtte dager fengsel.

Da han slapp ut, inviterte han til releaseparty på Theatercaféen.

8. - Hvilken type prostituert vil du ha?

På 90-tallet hentet en av Norges mest anerkjente meglere en av sine beste kunder i London i limousin. Samtalen lød som følger da kunden satte seg inn:

Megler: – What do you like, Japanese, Italian, French or Thai?

Kunden: – I eat everything.

Megler: – I am not talking about food!

Kilder: NRK, Nettavisen, Moss Avis, e24.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer