Synagogen trekker seg ut av krystallnatt-markering

I stedet for å delta i markeringen av Krystallnatten foran Stortinget torsdag, skal Det Mosaiske Trossamfunn ha en egen markering ved synagogen i Oslo.

Daværende statsminister Erna Solberg gikk i lystog under markeringa av 80 år siden Krystallnatten i 2018. Foto: Marit Hommedal / NTB
Daværende statsminister Erna Solberg gikk i lystog under markeringa av 80 år siden Krystallnatten i 2018. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi er i en svært spesiell situasjon akkurat nå, og vi føler oss litt alene, sier styreleder Ronen Bahar til Vårt Land.

I en årrekke har markeringen i Oslo vært arrangert av Det mosaiske trossamfunn og Antirasistisk Senter. I år er Rødt, LO i Oslo og Norsk Folkehjelp med som tilsluttede organisasjoner.

Bahar sier at han er bekymret for at markeringen i økende grad skal handle om annet enn hendelsene i Nazi-Tyskland.

– De siste årene har det handlet mye om konflikten i Palestina, og å stå opp mot hat og polarisering generelt. Vi vil ta markeringen tilbake til å omhandle jødehat, og hvordan det er å føle seg alene i fellesskap, sier han.

Leder for Antirasistisk Senter, Hatem Ben Mansour, syns det er synd at de ikke deltar på markeringen. Han avviser at krigen mellom Israel og Hamas vil prege markeringen og mener det er viktig å markere Krystallnatten uavhengig av den situasjonen som pågår, og vise tydelig at man er mot antisemittisme.

– Vi har blitt kontaktet av flere som har vært med i demonstrasjoner for Palestina som ønsker å være med på denne markeringen for å vise at de ikke er mot jøder, men staten Israel, sier han til VL.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer