Synagoge angrepet i Berlin

Tysk politi jakter på ukjente gjerningsmenn etter at en synagoge i Berlin ble angrepet med to brannbomber.

Politiet var onsdag morgen på åstedet for å etterforske nattens brannbombeangrep. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Politiet var onsdag morgen på åstedet for å etterforske nattens brannbombeangrep. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Angrepet skjedde natt til onsdag og bekreftes både av menigheten Kahal Adass Jisroel og politiet.

– Ukjente personer kastet to molotovcocktailer fra gaten, skriver menigheten på meldingstjenesten X.

Flere titalls politifolk var i morgentimene onsdag på stedet. Gaten utenfor var sperret av for trafikk.

– Vi er alle sjokkerte over dette terrorangrepet. Fremfor alt er familier i nabolagene rundt synagogen sjokkerte og urolige. Ord blir handlinger. Hamas' ideologi om å utslette alt som er jødisk får også påvirkning i Tyskland, skriver Det jødiske sentralrådet i Tyskland (Zentralrat der Juden in Deutschland) i en uttalelse.

Politiet holdt vakt utenfor den jødiske menigheten Kahal Adass Jisroels bygningskompleks onsdag morgen. Gaten utenfor var sperret av. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Politiet holdt vakt utenfor den jødiske menigheten Kahal Adass Jisroels bygningskompleks onsdag morgen. Gaten utenfor var sperret av. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer

Menighetens bygningskompleks ligger i sentrum av Berlin og består av en synagoge, en barnehage, en yeshiva-skole og et samfunnssenter.

Politiet i Berlin har registrert økning i antisemittiske hendelser etter at Hamas gikk til angrep mot Israel 7. oktober.

Israelske flagg heist i solidaritet foran tyske rådhus er blitt revet ned og tent på. Flere bygninger der det bor jøder i Berlin har fått påmalt davidsstjerner på dører og vegger.

Natt til onsdag var det sammenstøt mellom muslimske innvandrere og politi i Berlin-bydelene Neukölln og Kreuzberg, samt ved Brandenburger Tor. Flere politifolk ble skadd.

Tysklands statsminister Olaf Scholz fordømmer synagogeangrepet på det sterkeste.

– Vi kommer aldri til å godta at jødiske institusjoner angripes, sier han.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer