Sylvi Listhaug bekrefter at hun stiller som Frp-leder

Sylvi Listhaug ønsker å bli ny leder i Fremskrittspartiet. Ketil Solvik-Olsen sier at han stiller som kandidat til å bli første nestleder.

Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug på fredagens pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug på fredagens pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sylvi Listhaug er det foretrukne valget til avtroppende partileder Siv Jensen. Listhaug, som nå er første nestleder i partiet, kunngjorde kandidaturet på en pressekonferanse fredag.

– Jeg er veldig ydmyk overfor at Siv peker på meg som sin arvtaker. Siv har gitt meg muligheter få kan drømme om, sa Listhaug før hun bekreftet at hun vil takke ja til å bli partiets leder.

– I samråd med mannen min Espen har jeg besluttet å takke ja til å bli leder i Frp, dersom partiet og landsmøtet ønsker det.

Veien videre

Hun sier Frp alltid har vært et parti som favner ulike synspunkter, personer med forskjellige bakgrunner og forskjellige personligheter.

– Det skal vi fortsette å være. Derfor mener jeg det vil være en stor styrke å få med Ketil på laget som første nestleder, sa Listhaug.

– Ketil er en dyktig politiker som jeg ønsker å jobbe tett videre med. Jeg tror at vi kommer til å utfylle hverandre på en god måte, dersom partiet vil det slik, sa hun.

Solvik-Olsen sier han svarer ja hvis partiet ønsker det, og at partiet nå kommer til å stake ut kursen videre. Det håper han å få være med på, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer