Sylvi Listhaug bekrefter at hun stiller som Frp-leder

Sylvi Listhaug ønsker å bli ny leder i Fremskrittspartiet. Ketil Solvik-Olsen sier at han stiller som kandidat til å bli første nestleder.

Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug på fredagens pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug på fredagens pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sylvi Listhaug er det foretrukne valget til avtroppende partileder Siv Jensen. Listhaug, som nå er første nestleder i partiet, kunngjorde kandidaturet på en pressekonferanse fredag.

– Jeg er veldig ydmyk overfor at Siv peker på meg som sin arvtaker. Siv har gitt meg muligheter få kan drømme om, sa Listhaug før hun bekreftet at hun vil takke ja til å bli partiets leder.

– I samråd med mannen min Espen har jeg besluttet å takke ja til å bli leder i Frp, dersom partiet og landsmøtet ønsker det.

Veien videre

Hun sier Frp alltid har vært et parti som favner ulike synspunkter, personer med forskjellige bakgrunner og forskjellige personligheter.

– Det skal vi fortsette å være. Derfor mener jeg det vil være en stor styrke å få med Ketil på laget som første nestleder, sa Listhaug.

– Ketil er en dyktig politiker som jeg ønsker å jobbe tett videre med. Jeg tror at vi kommer til å utfylle hverandre på en god måte, dersom partiet vil det slik, sa hun.

Solvik-Olsen sier han svarer ja hvis partiet ønsker det, og at partiet nå kommer til å stake ut kursen videre. Det håper han å få være med på, sier han.

– Vi skal skrive et nytt kapittel i vår historie, og jeg håper å få ha en hånd på blyanten som skriver den, sa han.

– Vi har opplevd mye på ferden, vi har mye vi kan være stolte av, og så har vi snublet noen ganger. Men det er en del av det å utvikle seg, både som mennesker og organisasjon, sa Solvik-Olsen.

Jensen gir seg

Torsdag ettermiddag hasteinnkalte Frp til en pressekonferanse.

Der kunngjorde Siv Jensen at hun gir seg som partileder og ikke stiller til gjenvalg til Stortinget. Den avtroppende lederen peker altså ut Listhaug som sin ønskede etterfølger, selv om hun presiserer at det er landsmøtet som avgjør.

I tillegg anbefalte Jensen at Ketil Solvik-Olsen blir første nestleder.

Listhaug har hatt flere statsrådsposter. I mars 2018 gikk hun av som justis-, beredskaps- og innvandringsminister etter en strid som startet med at Listhaug la ut et bilde på Facebook der hun skrev at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer