Sykmeldingen til Rødt-leder Bjørnar Moxnes forlenges med en uke

Rødts Bjørnar Moxnes sykmelding, som har vart i litt over to uker, blir forlenget. Marie Sneve Martinussen fortsetter som midlertidig partileder.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes har forlenget sykmeldingen sin. Foto: Astrid Pedersen / NTB
Rødt-leder Bjørnar Moxnes har forlenget sykmeldingen sin. Foto: Astrid Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Sykmeldingen forlenges til 25. juli.

Første nestleder Marie Sneve Martinussen fungerer som leder til Bjørnar Moxnes er tilbake.

– Rødt har en operativ ledelse, vi har sterke kandidater i hele landet og stiller rekordmange lister. Vi er klare for lokalvalget, og jobber videre for fullt med de siste forberedelsene til en valgkamp som handler om kollektivtrafikken, boliger og velferden der vi bor. Så ser vi fram til at Bjørnar kommer sterkt tilbake, sier Martinussen.

Tatt for tyveri

Moxnes ble sykmeldt 3. juli, tre dager etter at det ble kjent at var tatt for tyveri av et par Hugo Boss-solbriller til en verdi av 1199 kroner på Gardermoen. Saken ble kjent gjennom en artikkel i Romerikes Blad 30. juni.

Videoovervåkning fra tax-free på Gardermoen hvor Rødt-politiker Bjørnar Moxnes tar med seg et par med solbriller. Foto: Politiet / NTB
Videoovervåkning fra tax-free på Gardermoen hvor Rødt-politiker Bjørnar Moxnes tar med seg et par med solbriller. Foto: Politiet / NTB Vis mer

Tyveriet fant sted 16. juni i år da Moxnes var på en privat reise. Han fortalte selv at han glemte at han hadde brillene med seg ut av butikken, mens politiet på sin side mente at han hadde stjålet brillene med vilje. Politikeren godtok i etterkant et forelegg på 3000 kroner.

Støtte i partiet

På en pressekonferanse dagen etter oppslaget i Romerikes Blad beskrev Moxnes hendelsen som pinlig, og han beklaget. Han fikk samtidig støtte fra flere profiler i partiet.

Han har i etterkant også endret forklaringen sin om hva som skjedde i butikken på flyplassen flere ganger.

Samme dag som Moxnes ble sykmeldt, kalte partiet inn til et ekstraordinært landsstyremøte. Midlertidig partileder Martinussen møtte pressen etter møtet og sa da at Moxnes hadde partiets fulle tillit.

(©NTB)