Sykkelklassikeren koronautsatt: – Veldig synd, men ikke overraskende

Sykkelklassikeren Paris-Roubaix blir som ventet utsatt på grunn av koronasituasjonen, bekrefter Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) torsdag.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen under Paris-Roubaix i 2014. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB
Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen under Paris-Roubaix i 2014. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Vis mer
Publisert

Frankrike sliter med smitteutviklingen og har innført strenge tiltak som portforbud fra klokken 19 i hele landet. Paris-Roubaix er en av de virkelige godbitene på vårprogrammet i sykkelsporten, men blir nå utsatt.

Håpet er at det er mulig å arrangere rittet 3. oktober.

– Det er veldig synd, men ikke overraskende ut fra de signalene. jeg hadde håpet å kjøre. Det er det som er det store vært år. Hadde håpet det skulle bli i år, det kan bli senere i år, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

– Det er den jeg liker meg mest til og sett mest fram til. det blir ikke det i år, men vi får heller komme sterkt tilbake, sier Boasson Hagen.

«Helvete i Nord»

Franske medier skrev forrige uke at rittet trolig ville bli utsatt, og torsdag bekrefter UCI nettopp det. Det skulle etter planen arrangeres 11. april.

Rittet var blant annet et av de store målene for Alexander Kristoff denne sesongen. Ingen nordmenn har vunnet rittet som veksler mellom landevei og tunge brusteinspartier fra Paris til Roubaix nord i Frankrike. Det blir populært omtalt som «Helvete i Nord».

Også Sven Erik Bystrøm sier han har full forståelse for at han ikke får sykle Paris-Roubaix sånn som situasjonen er nå.

– Sånn for det idrettslige er det synd. Men jeg har full forståelse for det sånn som situasjonen er nå, det er fullt på sykehusene. Vi må bare respektere det, sier Bystrøm til NTB.

Gilbert fortsatt mester

Heller ikke fjorårets ritt kunne gå som planlagt på grunn av koronasituasjonen.

Thor Hushovd ble nummer to i 2010, noe som er det beste en nordmann har klart. Philippe Gilbert vant 2019-utgaven, og kan dermed få ytterligere noen uker og måneder som regjerende mester.

Koronasituasjonen i Frankrike har utviklet seg i feil retning den siste tiden, og president Emmanuel Macron stengte onsdag ned landet i en TV-sendt tale til nasjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer