Sykepleierne spent på fredagens AstraZeneca-avgjørelse

Hva gjør Norge?

Portør Andreas Prøsch får sin første dose av Moderna-vaksinen på Vaksinasjonspoliklinikken ved Bedriftshelsetjenesten på Ahus. Sprøyten blir gitt av sykepleier Reidun Olsen mens Margareth Eide Tørrevold følger med og Frida Strom registrerer det hele. Fredag kommer FHI med en ny vurdering av bruk av AstraZeneca-vaksinen som foreløpig er stanset i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB
Portør Andreas Prøsch får sin første dose av Moderna-vaksinen på Vaksinasjonspoliklinikken ved Bedriftshelsetjenesten på Ahus. Sprøyten blir gitt av sykepleier Reidun Olsen mens Margareth Eide Tørrevold følger med og Frida Strom registrerer det hele. Fredag kommer FHI med en ny vurdering av bruk av AstraZeneca-vaksinen som foreløpig er stanset i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Danmark vil fortsatt ikke bruke AstraZenecas coronavaksine, mens Sverige gir grønt lys for vaksiner for dem over 65 år. Hva Norge gjør, blir klart fredag.

Danmark og Norge stanset bruken 11. mars etter meldinger om tilfeller av blodpropp hos folk som har fått vaksinen.

Torsdag valgte danskene å forlenge stansen fram til 19. april. Sverige gjenopptar AstraZeneca-vaksineringen av dem over 65 år, mens yngre personer må vente.

Folkehelseinstituttet kommer med en ny vurdering om veien videre for vaksinen i Norge fredag.

EUs legemiddeltilsyn (EMA) og Verdens helseorganisasjon (WHO) har tidligere understreket at vaksinen er trygg å bruke, og EMA gjentar torsdag at tilsynet stadig mener det ikke er noen sammenheng mellom tilfeller av blodpropp og vaksinen.

Tilsynets komité for legemiddelsikkerhet (PRAC) holder nytt plenumsmøte 6.–9. april. Der er det ventet at det kommer en oppdatert anbefaling.

Spente sykepleiere

Så langt har over 550.000 nordmenn fått første dose med coronavaksine. Mye helsepersonell er allerede vaksinert eller står langt fremme i køen, noe som gjør at Norsk Sykepleierforbund følger AstraZeneca-situasjonen tett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer