Sykepleierledere: Seks av ti har vurdert å slutte

60 prosent av sykepleierlederne har i løpet av det siste året vurdert å slutte i jobben. Det kommer fram i Lederundersøkelsen fra Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Leder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen, sier belastningen på sykepleierlederne er stor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Leder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen, sier belastningen på sykepleierlederne er stor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har lenge visst at belastningen på sykepleierne er stor, det samme gjelder sykepleierlederne, sier Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Undersøkelsen er gjort både i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og i spesialisthelsetjenesten.

De fleste lederne ser for seg å være leder på samme nivå som i dag også fremover, mens om lag 18 prosent ønsker å være leder på et høyere nivå.

Men undersøkelsen viser også at det er en betydelig andel som ikke ser for seg å være leder om fem år fra i dag: 44 prosent i kommunal helse- og omsorgstjeneste og 42 prosent i spesialisthelsetjenesten.

Norsk Sykepleierforbund opplyser at kjønn og alder ser ut til å være de viktigste forklaringsvariablene for en ønsket fremtidig arbeidssituasjon. En høyere andel menn ønsker å være leder på høyere nivå, mens en høyere andel kvinner ønsker å slutte i jobben som leder.

(©NTB)

Mer om