Sykepleierleder slår alarm: - De er søkkslitne

Det er økt sykefravær blant sykepleierne og situasjonen kan bli ekstra prekær i Nord-Norge, sier leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.

Leder i Sykepleierforbundet; Lill Sverresdatter Larsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Leder i Sykepleierforbundet; Lill Sverresdatter Larsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

– Det sykepleierne beskriver er at de har ikke brettet ned ermene. De har ikke vært en del av gjenåpningsfesten. De har ikke hatt ermene nede under pandemien. De er søkkslitne, sier Sverresdatter Larsen til Nordlys.

Hun forteller at hun daglig mottar meldinger fra sykepleiere som har vondt i magen når telefonen ringer, fordi de opplever et moralsk press om å ta ekstravakter. Hele 72 prosent av de spurte i det kommunale helsevesenet i Sykepleierforbundets egne undersøkelser sier at de vil se etter annen jobb når pandemien er over.

– Vi er nødt til å gjøre noe på kort sikt som gjør at sykepleierne er villig til å stå i det enorme presset. Du kommer ikke unna at der er lønn er viktig virkemiddel. Sykefraværet kommer av en enorm belastning, sier Sverresdatter Larsen.

Fagforeningslederen sier sykepleiermangelen er størst i Nord-Norge, og at sykehusbyen Tromsø mangler 140 sykepleiere. I tillegg er det stor mangel i distriktskommunene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer