Sykepleier funnet skyldig i drap på sju spedbarn - anker dommen

Den britiske sykepleieren Lucy Letby, som er funnet skyldig i drap på sju spedbarn og drapsforsøk på seks andre, anker dommen på livsvarig fengsel.

Sykepleieren som drepte sju spedbarn og dømt for drapsforsøk på seks andre. (Cheshire Constabulary via AP)
Sykepleieren som drepte sju spedbarn og dømt for drapsforsøk på seks andre. (Cheshire Constabulary via AP) Vis mer
Publisert

Letby sendte inn en formell anke fredag, melder Sky News. Hun ble i august funnet skyldig i spedbarnsdrap og dømt til livsvarig fengsel, men nekter straffskyld.

33-åringen ble pågrepet etter en rekke babydødsfall på en barselavdeling ved sykehuset Countess of Chester i Nordvest-England mellom juni 2015 og juni 2016.

Drapsofrene er fem gutter og to jenter, alle under ett år gamle. Letby skal ha injisert babyene med luft, gitt dem for mye melk og forgiftet dem med insulin.

Det var kollegaer av Letby som varslet politiet etter at de oppdaget at hun hadde vært på jobb da hver av babyene hadde kollapset. Noen av spedbarna skal ha blitt angrepet like etter at foreldrene forlot barnesenga.

Påtalemyndigheten har tidligere beskrevet Letby som en kalkulert drapskvinne som brukte metoder som etterlot få spor.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer