Sykehusansatte kan bli kalt hjem fra påskeferie

Ansatte som jobber i i Helse sør-øst-regionen, kan bli bedt om å droppe påskeferien for å håndtere det økende antallet koronapasienter.

Kapasiteten på intensivavdelingen ved Akershus universitetssykehus er sprengt, og pasienter sendes nå til andre sykehus. Foto: Heiko Junge / NTB
Kapasiteten på intensivavdelingen ved Akershus universitetssykehus er sprengt, og pasienter sendes nå til andre sykehus. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om fire uker kan det være rundt 1.000 personer innlagt, inkludert 200 intensivpasienter, hvis smitteverntiltakene ikke virker. Det lyder prognosen som helseregionen har utarbeidet i samarbeid med Folkehelseinstituttet.

– Vi følger veldig spent situasjonen i vår region, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse sør-øst.

En rekke sykehus på Østlandet er allerede i gul beredskap. Det betyr også økt behov for bemanning i påsken. Lofthus bekrefter at ansatte blir bedt om å droppe påskeferien.

– Det er sånn at når helseforetakene legger om bemanningsplanene sine, så er det dessverre noen som må endre sine planer, sier Lofthus.

I tillegg kommer ansatte fra Helse vest og Helse Midt-Norge for å bistå på steder som er hardest presset, Oslo universitetssykehus, Ahus og Vestre Viken.

Utsetter planlagt behandling

Torsdag var 213 pasienter innlagt med covid-19, og 71 av disse fikk intensivbehandling.

Smitteutviklingen ser ut til å stabilisere seg noe i Oslo, men er økende i Viken. Lofthus påpeker at antall som blir så syke at de må behandles på sykehus, kan stige en stund i ettertid selv om smittetallene får en knekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer